Jak správně vrstvit funkční oblečení pro venkovní aktivity? Praktické tipy

 

Pokud se chceš venku cítit skvěle za každého počasí, správný výběr oblečení a jeho vrstvení je základ.

 

1. vrstva - merino

Ať už vyrážíš na kolo, běh, nebo výlet do přírody, prvním a nejdůležitějším krokem je zvolit správnou spodní vrstvu. Doporučujeme merino triko s krátkým, nebo dlouhým rukávem. Má totiž ze všech materiálů nejlepší schopnost udržet teplo a přitom umožňuje kůži dýchat. To ti poskytne komfort a pohodlí po celou dobu aktivity. Navíc při velké zátěži, kdy přece jen dojde k propocení, merino triko za mokra nestudí a rychle schne. Kvalitní merino triko nezapáchá a po použití jej ve většině případů stačí pouze vyvětrat (není tedy nutné ho tak často prát). Proto je také velmi oblíbené mezi cestovateli. Merino trika jsou ideální i pro malé děti, protože jsou velmi příjemné na nošení a hypoalergenní.

 

 breakout merino

 

2. vrstva - fleece

Druhá vrstva by měla sloužit jako výplň mezi spodní vrstvou a vrchní hardshell vrstvou (odolnou proti nepříznivému počasí). Osobně druhou vrstvu nosíme jen za chladného počasí a nejlépe se nám osvědčila fleece mikina. Pro malé děti doporučujeme fleesku přibalit vždy, abyste měli jistotu, že budou v teple po celou dobu výletu.

 

breakout vesta merino

 

3. vrstva - nanomembrána

Poslední vrstvou by měla být kvalitní membránová vesta, nebo bunda s odolností vůči vnějším vlivům a co největší paropropustností. To ti zajistí správnou funkci všech vrstev dohromady. Doporučujeme nezateplené varianty (k zateplení slouží 2.vrstva), jsou lehké, snadno sbalitelné a můžeš ji tak mít stále po ruce, nebo v batohu pro případ potřeby.

Za nás je jasným vítězem revoluční materiál česká nanomembrána. Oproti klasickým známým membránám má mnohem lepší hodnoty paropropustnosti, voděodolnosti a větruodolnosti.  Díky tomu budeš v pohodlí a suchu i v těch nejextrémnějších klimatických podmínkách.

 

breakout nanomembrána bunda

 

4. spodní prádlo a ponožky

Často opomíjený je správný výběr spodního prádla. I když na sobě máš správné svršky, ale na těle bavlněné prádlo (které jednou propotíš a pak celý den neuschne), rozhodně se nebudeš cítit příjemně. Proto doporučujeme spodní prádlo z funkčního materiálu. U ponožek to platí dvojnásob. Např. při delším treku se ti v případě špatně zvolených ponožek na nohách udělají puchýře a celý výlet se změní v jedno velké utrpení. Proto jsme vyvinuli merino ponožky s velkým obsahem ovčí vlny, které udržují tělesnou teplotu, skvěle odvádí pot a hlavně - nesmrdí! Což určitě ocení i ostatní, když přijde večer na chatě čas na vyzouvání bot:) Kdo merino ponožky od nás vyzkoušel, nechce už jiné!

 

české-merino-ponožky-breakout

 
Pokud si chceš užít svou oblíbenou outdoorovou aktivitu na maximum, neváhej investovat do kvalitního a funkčního oblečení, které správně funguje a déle ti vydrží. Za to ty zážitky stojí!

 

 

Hodnocení produktů našimi zákazníky si můžeš přečíst zde:

 

Další články: