NANOMEMBRÁNA - materiál budoucnosti?

 

Když jsme se poprvé dozvěděli, že vědci na liberecké Technické univerzitě vyvinuli nanovlákennou membránu, vzbudilo to naši velkou pozornost.

Zejména kvůli bezkonkurenční paropropustnosti, o které sám vynálezce Roman Knížek prohlásil: „Zatímco nepromokavost, odborně hydrostatická odolnost měřená výškou vodního sloupce, je stejná jako u špičkových světových výrobců, naše membrána nemá konkurenci v prodyšnosti neboli schopnosti odvodu tělesné vlhkosti pryč od těla“.

No a když pak s odstupem času Lukáš Heřmanský, jednatel svitavské firmy Svitap prohlásil, že ji ve spojení s Technickou univerzitou začnou pod značkou Nanomembrane vyrábět ve velkém, věděli jsme, že ji chceme!

 

Pro pochopení, jak nanomembrána funguje si dovolíme nejdříve obrázek:

nanomembrána-breakout

Nanomembrána se pomocí patentovaného laminování na tkaninu stává velmi elegantním řešením, kdy správným výběrem vnějšího a vnitřního materiálu docílíme velkou odolnost nově vytvořeného laminátu při zachování extrémní paropropustnosti

 

Kouzlo nanovlákenné membrány spočívá v tom, že je vyrobená z nejjemnějších vláken, která kdy byla použita v oděvním průmyslu. Díky jejich průměru (pouhých 150 nm) a struktuře má min. o 25% více pórů na danou plochu než jakékoliv jiné druhy membrány (např. Gore-Tex) a proto dosahuje nejvyšší paropropustnosti na světě

 

A to nejlepší je, že ji můžete nalaminovat na jakýkoliv oděv od outdooru přes nehořlavé materiály až po vlnu, bavlnu nebo hedvábí. Při docílení unikátní paropropustnosti až 85.000g/m2/24 hod.

 

Za nás rozhodně je nanomembrána materiálem budoucnosti. A pokud i ty chceš vyzkoušet, jaké to je být při sportu v suchu a teple, vyzkoušej naše oblíbené výrobky z nanomembrány, sportovní vestu, nebo bundu. Garantujeme ti, že nebudeš litovat!

 

 breakout-clothing-výroba

banner-breakout-obleceni-pro-bikery

 

Breakout - vyrobeno v Česku!