Je libo trenažéry?

 

JAK TO CELÝ VZNIKLO

Někdy na podzim dvašestnáct jsem se odhodlal ke koupi nových trenýrek. Což jak asi všichni víme, je pro chlapa velmi příjemnej zážitek. Po otevření pár webovek jsem ale zjistil, že je to všechno na jedno brdo, samá čína, nudný vzory a za ty prachy se mi vlastně nic nelíbí. A v ten moment mě to napadlo: „Tak proč si je vlastně nevyrobím?“

 

RŮŽOVÝ BRÝLE

I když jsem nad vlastním podnikáním přemýšlel už asi 2 roky, nikdy by mě nenapadlo, že začneme šít trenky. Přes počáteční nadšení a lakování si, jak to s mými kontakty, ženou na mateřské a švadlenou v rodině všechno zapadá, taky ale začalo vyvstávat spoustu komplikací, hlavně ze stran dodavatelů a technických věcí. Jelikož počáteční náklady na materiál a výrobu vyskočily výš než úředník po snížení platu, byli jsme nuceni si vše ostatní udělat sami. Což znamenalo pozjišťovat si potřebný zákony, naučit se vektorově kreslit, vymyslet si grafický design, logo, vytvořit e-shop a naučit se aspoň trochu fotit. Ale hlavně nastudovat si vše důležitý kolem látek a výroby oblečení.

 

PRVNÍ ZMETEK

Po výběru a nákupu prvních látek se začalo šít. No nebudu vám vykládat, že jsme finální trenky ušili na první dobrou. Proběhlo asi milón úprav střihů, testování na kamarádech různých proporcí, vyřazení těch látek, které sice měly super design, ale kvalita neodpovídala tomu, co jsme si představovali, atd. Byl to zdlouhavej proces, kdy se pořád něco dokola předělávalo, měřilo, pralo, měřilo a zase testovalo, ale na konci toho všeho jsme si mohli oddychnout, že tohle konečně máme.

 

A JEDEME NA OSTRO

Po objednání materiálu ve velkém přišlo další prozření, a to, že dodací termíny v této brandži jsou jaksi orientační. Velmi. I když jsme se snažili mít vše připravené, aby to s dodávkámi materiálu pěkně navazovalo a mohli jsme hned začít vyrábět, tak tenhle plán funguje pouze za předpokladu, že matroš skutečně dorazí. I přesto se vše hýbe správným směrem a vyrobené kousky se nám tu začínají skládat.;)  

„Vincent? Are we happy??"

 

Tak a jdem makat, pokračování příště...