MAMBA – NEW TERRITORY

Kdo nás sleduje od začátku, ví, jak naše trenýrky vznikly. Byla to potřeba chlapa (ne tamta..) koupit si nové trenýrky, v rámci podpory lokálu české a když už, tak i hezké. Což byl problém. Zajímavých vzorů bylo v té době asi jako slušných výrazů v projevu prezidenta a taky přibylo zjištění, že ne každá česká značka skutečně šije v Česku. A tak vznikl impuls k výrobě vlastních trenýrek s prvním vzorem Muerte.

 panske-trenyrky-muerte

 

Když jsme pak odladili i dámské trenýrky, bylo jasné, kam budeme směřovat dál. Neradi to jako zapřisáhlí fandové trenek říkáme, ale ne vždy je jejich nejlepší vlastnost - volnost žádoucí. Při běhání, na kole a dalších aktivitách je naopak pohodlnější, když vše drží na svém místě (rozuměj - vercajk nelítá). Zrovna tak na horách spíš oceníš funkční prádlo, zvláště na několikadenním treku, kde se každý ušetřený gram v báglu počítá.

 

ZDSR5935

 

Čekala nás mnohem větší výzva. Vyrobit odolné sportovní boxerky, se střihem, který bude pocitově pohodlný jako trenýrky. Ušité z funkčních materiálů, které vydrží několikadenní nošení v náročných podmínkách a ty se nemusíš bát, že tě ucítí a sežere divoká.:) A aby to nebylo málo, řekli jsme si, že materiály musí být přírodní (žádný PES) a z lokální produkce. Chtěli jsme ušít do poslední nitě český produkt.

 

Zní to krásně, že? No realita byla trochu jinde...

 

strihani Únor, výroba prvního testovacího kusu

 

Začalo období hledání výrobců materiálů, objednávky vzorků, výroba střihu, ušití, testování. Změna materiálu, úprava střihu, čekání na materiál, ušití, testování a znovu. Byla to přes půl roku dlouhá cesta, během které jsme zjistili jednu důležitou věc. Neexistuje jeden ideální materiál, který bychom chtěli použít na všechny části prádla. Žádný matroš není dokonalý. Stejně jako my. 

 

Bambus - nejpříjemnější materiál, jaký jsme kdy měli na kůži. Zamilovali jsme se do něj. Je přírodní a tedy antialergenní, velmi hebký, prodyšný, má úžasné termoregulační vlastnosti (v létě chladí, v zimě hřeje), je antibakteriální - pohlcuje pachy a má výbornou savost (absorbuje 4x více jako bavlna).  Bohužel ho není možné použít na celé boxerky, protože po delším nošení trochu povolí a na stehnech se pak začne vytahovat.  

 

pletaci-stroj

Ve výrobě - speciální velkoprůměrový pletací stroj na výrobu micromodalu


Naopak Micromodal - regenerovaná celulóza z bukového dřeva, je funkční, lehký a neuvěřitelně odolný materiál, který skvěle odvádí pot. Navíc tahle nadstavba klasického modalu má ve verzi micro (více jemnějších vláken v jedné přízi) velmi hladký povrch, vysokou odolnost proti žmolkování a vydrží proto velmi dlouho krásný, jako nový. Micromodal v optimálním složení a gramáži zároveň perfektně pruží, ale i drží tvar. Za sucha, ale pro nás důležitější - i za mokra. Tato skvělá vlastnost má taky ale za následek, že micromodal není v intimních partiích pocitově tak pohodlný jako bambus.

 

Teď už asi tušíš, jak to dopadlo.:)

 

funkcni-boxerky-mamba

Poctivé testování jedné z mnoha verzí

 

Vyrobili jsme sportovní boxerky, jejich vnitřní část je z bambusu, pro co největší pohodlí na místech, kde je to potřeba. Všechny vnější části jsou pak z micromodalu pro maximální odolnost a funkčnost. Náš unikátní střih má uvnitř dvě speciální výstelky, které zabraňují otěru stehen o... no však ty víš. Tato vychytávka při pohybu výrazně zvyšuje komfort, daleko nad rámec klasických boxerek. Zaručeně poznáš rozdíl.

 

A proč vlastně MAMBA? Ne, není to reakce na originální domácí mazlíčky, co se sami venčí po Praze. V té době už jsme měli název vymyšlený. Je v něm schovaná kombinace použitých materiálů MicroModal+BAmbus a název také symbolizuje jejich nekompromisnost a jasný cíl.

 

endurorace

 

Máme radost, že se nám tohle podařilo dotáhnout do konce. Děkujeme hlavně naší skvělé švadlence, která s námi měla trpělivost při výrobě tolika „teď už rozhodně posledních“ prototypů.:)

A tobě přejeme co nejvíce zdolaných překážek v našich nových boxerkách.

 

Tak a do hor!:)