Jak vybrat první kolo pro dítě

Výběr prvního kola pro vaše dítě je důležitá věc, ale nebojte se, pomůžeme vám udělat ten správný výběr, který maličkému přinese radost z jízdy.

 Kola Rascal

 

Co je důležité mít na paměti:

 

Geometrie

Ne všechna prodávaná kola mají správnou geometrii. Kolo by mělo mít snížený rám a nízko sedlo, aby se dítě snadno usadilo a mělo pocit jistoty a stability. 

Váha

Čím lehčí kolo, tím lépe. Vaše dítě si bude užívat jízdu mnohem víc, když se mu bude snadno ovládat. Blatníky, košíky, krytky řetězu, plyšáci a další zbytečnosti, které zvyšují váhu prvního dětského kola, na něj nepatří. Kvalitní výrobce tyto prvky na nejmenších dětských kolech nemá. 

Správná velikost

Správná velikost kola je důležitá pro pohodlnou jízdu. Každý rám je trochu jiný, takže kontrolujte doporučení výrobce (každé kolo by mělo mít svou velikostní tabulku). Naše rada zní, vyberte co největší kolo, na kterém ale dítě stále dosáhne při zasunutém sedle bezpečně nohama na zem. 

Kvalita kola

Kvalitní kolo je investicí jak pro dlouhodobou radost vašeho dítěte, tak i vaši peněženku. Kvalitní kola moc neztrácejí na hodnotě a dobře je pak prodáte. 

Vzhled

Nemějte strach vybrat kolo, které se líbí vašemu dítěti. Výběr designu je důležitý, aby se na kolo těšilo.

 

breakout merino 

Doporučení značky: Rascal

Brněnská značka Rascal nabízí širokou škálu kvalitních dětských kol, která jsou skvělá pro začínající cyklisty. Jsou bezpečná, pohodlná a mají skvělou geometrii i pěkný design. 

Přidat do výbavy:

  • Batikované dětské triko Life is Ride: Stylizované triko ze 100% organické bavlny s motivem bikera, které vašemu dítěti sedne jak ulité.
  • Dětské merino triko:  Funkční triko pro všechny malé sportovce, cestovatele a objevitele. 
  • Merino ponožky: Teplé a pohodlné ponožky z merino vlny, které udrží dětské nohy suché i v těch nejnáročnějších podmínkách.

Závěr

Děkujeme, že jste si přečetli náš průvodce výběrem prvního kola pro vaše dítě. Snažili jsme se vám nabídnout užitečné rady a doporučení, které vám pomohou udělat ten správný výběr. A pokud hledáte i další doplňky pro aktivní život váš nebo vašich dětí, nezapomeňte se podívat na nabídku v našem e-shopu:)

 

Time to Breakout!

banner-breakout-obleceni-pro-bikery